|
|
DUYURU !!! Forum yedekleme ve versiyon yükseltme işlemi tamamlanmıştır. Yaşanan Aksaklıkları Lütfen Şikayet Bölümümüzden Bildiriniz
![]() |
Kıl testere bıçakları hk.
|
![]() |
|
25-01-2012, 12:44 PM
(En son düzenleme: 25-01-2012 12:46 PM Nick.)
|
||||
|
||||
|
Kıl testere bıçakları hk.
Bazılarınızın bildiği üzere el kıl testeresi ile kıl testere çalışmaları yapıyorum. Şu anda çok acemi olduğum için sık sık bıçakları kırıyorum. Bu sebeple başlangıçta biraz mesafe kat edene kadar Olson bıçak almamaya karar verdim. Biraz tecrübe kazanıp bu kadar çok bıçak tüketmediğimde bende Olson ile çalışmak istiyorum. Şimdilik elimde 2 tür bıçak var. Birisini sanayiden bir diğerini bir yapı marketten aldım. Sizden ricam bunlardan hangisi ince kesimler ve titiz çalışmalar için kullanılabilir. İkinci bıçak bıçak ile nazik bir kesim yaparken kesim alanındaki ince bölümü kırdım, çalışma da heba oldu gitti... Ondan sonra gidip diğerini (ilk bıçağı) aldım ama diğerinin dişleri daha uzun, sanki bu daha kaba kesimler için uygun gibi geldi bana. Birde sanayide 4-5-6 numara bıçakalr gösterdiler ben 5 numarasını almıştım. Daha inceleri de yoktu, bu bıçakalrda ortak bir dil var mıdır? Yani 1-2 ve 3 numaraları da var mıdır? Cevap yazma nezaketini gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İlk bıçakla yapılan kesimlerde daha fazla çapak oluşuyor ve konturlar daha bozuk çıkıyor, ama bu bıçakta diğerine nazaran daha düzgün kesim yapıyor... Yorumlarınızı bekliyorum. |
||||
|
25-01-2012, 01:55 PM
|
||||
|
||||
|
RE: Kıl testere bıçakları hk.
Merhaba ben de kısa bir süre önce ahşap kursuna başladım. Kıl testere ile çeşitli kesimler yapıyoruz. Öncelikle 4mm. lik kontrplak kullandık. Bu kalınlıktaki kontrplağı kesmek için 3'lük testere kullandık. Motiflerin ince yerlerini ise 2'lik testere ile kestik. Sanıyorum sizin bahsettiğiniz 4,5,6 numaralı testereler daha kalın ağaçlar içindir. Şu an 6mm'lik kontrplaktan şemsiyelik yapmaya çalışıyorum. Bunun kesimi için de 2 ve 3 numaralı testere uçlarını kullanıyorum. Testere uçlarını yapı marketlerden ve nalburlardan aldım. Başlangıçta ben de çok kırıyordum, sonra daha kaliteli ve daha uzun bir testere kolu alınca testere kırılması çok azaldı. Bu bilgiler size yararlı olur mu bilmiyorum.
|
||||
|
25-01-2012, 02:55 PM
|
||||
|
||||
|
tabiki el alışkanlığını tam anlamıyla oturtana ucuz bıçaklar kullanman yerinde ama dikkat etmen gerekir daha çabuk kırılır 1-2-3 var ama bulman sorun olur ince kesim için 4 en ideali ama yinede ince diyorsan kuyumcu tanıdığın varsa rica et onlarda altın gümüş işlemek için olan uçları kullan ama onuda sık sık tıkanır temizlersin
|
||||
|
25-01-2012, 03:24 PM
(En son düzenleme: 25-01-2012 03:24 PM Nick.)
|
||||
|
||||
|
Sn. Ece,
Bilgileriniz elbette faydalı oldu. Lakin ben 2 ve 3 numara ucu nereden bulacağım konusunda biraz düşünceliyim. Syg. (25-01-2012 02:55 PM)A.Tolga demiş ki: tabiki el alışkanlığını tam anlamıyla oturtana ucuz bıçaklar kullanman yerinde ama dikkat etmen gerekir daha çabuk kırılır 1-2-3 var ama bulman sorun olur ince kesim için 4 en ideali ama yinede ince diyorsan kuyumcu tanıdığın varsa rica et onlarda altın gümüş işlemek için olan uçları kullan ama onuda sık sık tıkanır temizlersin Üstadım teşekkür ederim. |
||||
|
26-01-2012, 07:41 AM
|
||||
|
||||
|
Arkadaşlar zaten bilgi vermişler benimde tavsiyem 4 numaradan yana daha incesi tolga hocamın da dediği gibi çabuk tıkanır ve kırılır bu nedenle seni uğraştırır anladığım kadarıyla elin tam alışmamış testere kullanımına bu nedenle zaten 1-2-3 numara uç kullanmayı gerektirecek çalışmalar yapmanı da tavsiye etmem ağaç olarakda orta sert bi ağaç kullan 4mm gürgen yada çam kontraplak bu aşamada ideal olacaktır iyi çalışmalar.
Cngza.Com |
||||
|
27-01-2012, 02:41 PM
|
||||
|
||||
|
Teşekkür ederim.
|