|
|
DUYURU !!! Forum yedekleme ve versiyon yükseltme işlemi tamamlanmıştır. Yaşanan Aksaklıkları Lütfen Şikayet Bölümümüzden Bildiriniz
![]() |
Herkese selam
|
![]() |
|
25-01-2012, 07:43 AM
|
||||
|
||||
|
Herkese selam
|
||||
|
25-01-2012, 10:27 AM
|
||||
|
||||
|
RE: Herkese selam
Öncelikle hoşgeldiniz,kıl testere ile gemi modelciliğine hevesim var.elimde çok eski bir proje var 2 parçanın planı kayıp.Güzel bir kanyon;rahmetli babam 2 adet yapmıştı bu kalyondan ama hediye edildiler.Bu tip kalyon veya eski gemi modelleriniz varsa paylaşılarınızı bekliyorum.
Saygılar... |
||||
|
25-01-2012, 02:50 PM
|
||||
|
||||
(25-01-2012 07:43 AM)avionic demiş ki: Erzurum'luyum,uçak teknisyeniyim ve Antalya'da ikamet ediyorum.Boş vakitlerimde amatör olarak ahşap gemi modeli yapıyorum.Ayrıca hat sanatınada merakım var.Bir profesyonelden iki gün eğitim aldım.Kıl testere konusunda sitede birçok profesyonel var.Yardım ve paylaşılarınızla Naht Sanatı eserlerini yapmaya heves ediyorum.Görüşmek üzere..... merhaba hoşgeldin arkadaşım aramıza ismini yazmadığından hitap edemiyorum naht sanatı süper bir sanattır şu aralar arşiv düzenlemesi yapıyorum denk gelirce mümkün mertebe foruma yüklerim |
||||
|
26-01-2012, 08:00 AM
|
||||
|
||||
|
Onur Bey selam,
Elimde çok sayıda yabancı gemi modeli forumlarından indirdiğim orjinal gemi modeli planları var.Kalyonlar ,muhripler,şehir hatları vapurları gibi.Sizin istediğiniz tarzda bir tane gönderiyorum. İnceleyin yardımı olur sanırım.Planlar maketin orjinal boyutunda olduğundan bir matbaaya bastırmanız gerekecek.Yoksa kendi printerinizde basabilseniz bile çizgiler gerçeğinden çok daha kalın çıkıyor. Sayın A.Tolga bey,hoşbulduk .İsmim Cemal Konar.Naht sanatı için paylaşımlarınızı bekliyorum ilginize teşekkür ederim. |
||||
|
26-01-2012, 12:18 PM
|
||||
|
||||
|
Cemal Bey,
)))) vuuuu diyorum çünkü bu planlardan fazla birşey anlamadım çok detaylı.Elimde olan plan kağıt üzerinde omurga ve güverte yapımını gösteriyor bu denli detaylı ve kafa karıştırıcı değil.Yani iskeleti ve güverteyi yaptıktan sonra iş biraz hayal gücü ve araştırmaya dayanıyor.Bendeki geminin adı ve tarihi bilgileri yok çünkü orjinal değil,kopya edilmiş gerekli bilgiler yok ama basit.Eksik 2 parça olmasa kolay iş...sanırım ben gemi işini askıya almalıyım )))
|
||||
|
26-01-2012, 12:40 PM
|
||||
|
||||
(25-01-2012 07:43 AM)avionic demiş ki: Erzurum'luyum,uçak teknisyeniyim ve Antalya'da ikamet ediyorum.Boş vakitlerimde amatör olarak ahşap gemi modeli yapıyorum.Ayrıca hat sanatınada merakım var.Bir profesyonelden iki gün eğitim aldım.Kıl testere konusunda sitede birçok profesyonel var.Yardım ve paylaşılarınızla Naht Sanatı eserlerini yapmaya heves ediyorum.Görüşmek üzere..... Hoşgeldiniz...
Cngza.Com |
||||
|
26-01-2012, 12:55 PM
(En son düzenleme: 26-01-2012 01:00 PM avionic.)
|
||||
|
||||
|
Onur bey, biraz cesaret.Madem rahmetli babanızın hatırası bir çalışma gayret edip başlayın derim .İsterseniz bildiğim kadarı ile yardım ederim.Ayrıca gemi modelciliği ile ilgili forumlar ve siteler var.Planların nasıl kullanılacağı anlatılıyor.Bendekiler profesyonel gemi modeli planları ama biraz uğraşınca çözülemeyecek şeyler değil.Birde geminin omurgası yapılınca çok güzel görünüyor.Size kendi başladığım osmanlı pazar kayığının yapım aşamaları resimlerini göderiyorum .Tamamen plana göre yapıyorum.Bitmiş hali benim değil inşaAllah bitince benzeyecek.
Hoşgeldiniz... [/quote] Hoşbulduk,teşekkür ederim. |
||||
|
26-01-2012, 02:00 PM
|
||||
|
||||
(26-01-2012 12:55 PM)avionic demiş ki: Onur bey, biraz cesaret.Madem rahmetli babanızın hatırası bir çalışma gayret edip başlayın derim .İsterseniz bildiğim kadarı ile yardım ederim.Ayrıca gemi modelciliği ile ilgili forumlar ve siteler var.Planların nasıl kullanılacağı anlatılıyor.Bendekiler profesyonel gemi modeli planları ama biraz uğraşınca çözülemeyecek şeyler değil.Birde geminin omurgası yapılınca çok güzel görünüyor.Size kendi başladığım osmanlı pazar kayığının yapım aşamaları resimlerini göderiyorum .Tamamen plana göre yapıyorum.Bitmiş hali benim değil inşaAllah bitince benzeyecek. Biraz elimi ısıtayım sizden mutlaka yardım isteyeceğim,gerekirse hepsini taratacağım ve fikirlerinizi alacağım.Şimdi yapmış olduğunuz sandal gibi daha az teferruatlı işlerle başlasam iyi olur.Gerçekten imrendim size güzel görünüyor.Ben o sandalı yapsam bana dev bir kalyon gibi görünürdü ![]() ![]() ![]() Tebrikler güzel oluyor maşallah maşallah maşallah... |
||||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| herkese merhaba | greenmarsian | 3 | 51 |
19-02-2012 03:18 PM Son Mesaj: greenmarsian |
|
| Herkese Merhaba, | yorgunagam | 4 | 184 |
15-01-2012 12:25 AM Son Mesaj: orhan |
|
| izmit'ten Selam... | muallimsamil | 4 | 128 |
11-01-2012 10:54 AM Son Mesaj: cngza |
|
| herkese selamlar | keyfekeder | 5 | 265 |
30-12-2011 11:04 PM Son Mesaj: A.Tolga |
|
| Selam | levent4876 | 9 | 591 |
11-12-2011 09:24 AM Son Mesaj: ozul |
|
| selam ve yardım :) | simurg | 2 | 187 |
29-11-2011 09:09 AM Son Mesaj: cngza |
|
| herkese merhabalar | 42abbas42 | 3 | 158 |
27-11-2011 05:27 AM Son Mesaj: palandoken |
|
| selamlar herkese | cengiz | 3 | 193 |
26-11-2011 12:28 PM Son Mesaj: cngza |
|
| selam | zotukya | 6 | 316 |
13-11-2011 06:18 AM Son Mesaj: zotukya |
|
| Selam herkese | muzaffer | 3 | 314 |
11-09-2011 11:20 PM Son Mesaj: muzaffer |
|

)))) vuuuu diyorum çünkü bu planlardan fazla birşey anlamadım çok detaylı.Elimde olan plan kağıt üzerinde omurga ve güverte yapımını gösteriyor bu denli detaylı ve kafa karıştırıcı değil.Yani iskeleti ve güverteyi yaptıktan sonra iş biraz hayal gücü ve araştırmaya dayanıyor.Bendeki geminin adı ve tarihi bilgileri yok çünkü orjinal değil,kopya edilmiş gerekli bilgiler yok ama basit.Eksik 2 parça olmasa kolay iş...sanırım ben gemi işini askıya almalıyım